CPP Test

Test: Osnove prve pomoči

Ob nesreči ali zastoju srca je pomoč poškodovancem v prvih sekundah in minutah ključna. A pogosto se zgodi, da ponesrečenci ostanejo brez pomoči. Ankete so pokazale, da je glavni razlog za to, da nas je strah pomagati, ker ne zaupamo v svoje znanje prve pomoči. Posledice takega neukrepanja so lahko dodatni zdravstveni zapleti poškodovanih oseb, v skrajnem primeru celo smrt. Kako usposobljeni ste za pomoč v primeru nesreče? Preverite.

Kje lahko izveste več o prvi pomoči?

Pomembno je torej, da pomagate in da pomagate čim prej. Ogromno teoretičnega znanja o prvi pomoči boste našli na spletu. Dober začetek je slikovni priročnik prve pomoči, ki upošteva tudi slabše slušno ali bralno razumevanje.

Na voljo pa so tudi tečaji prve pomoči. V Ljubljani jih organizira Rdeči križ Slovenije.

Kaj delamo za varnejše ceste?

Zavarovalnica Triglav predstavlja: Velikani vožnje

Zakaj so starejši vozniki velikani vožnje in zakaj jih spoštujemo? Kako doživljajo promet nekoč in danes? In kako pri tem pomagajo naše Osvežitvene vožnje?

Starejši vozniki, preizkusite asistenčne sisteme

V sredo, 12. junija, vas vabimo na brezplačno delavnico v AMZS Center varne vožnje na Vranskem. Spoznali in preizkusili boste asistenčno-varnostne sisteme, ki so v pomoč starejšim voznikom pri varni in udobni vožnji.

Kdo že učinkovito uporablja DRAJV zemljevid in kako?

DRAJV zemljevid pomaga prepoznati nevarne odseke, načrtovati varne poti in raziskovati. Aktivnim državljanom daje orodje za izboljšanje lokalnega okolja.

Prostoferke – odlične voznice, srčne prostovoljke

Spoznajte srčne prostovoljne voznice, ki so v prevozih starejših našle veselje, smisel, družbo in način za ohranjanje vozniške kondicije.

Z DRAJV podatki do varnejših poti

Spoznajte DRAJV zemljevid, ki ponuja povsem nov vpogled v način vožnje slovenskih voznikov in v najpogostejše izzive v prometu.