CPP Test

Test: Osnove prve pomoči

Ob nesreči ali zastoju srca je pomoč poškodovancem v prvih sekundah in minutah ključna. A pogosto se zgodi, da ponesrečenci ostanejo brez pomoči. Ankete so pokazale, da je glavni razlog za to, da nas je strah pomagati, ker ne zaupamo v svoje znanje prve pomoči. Posledice takega neukrepanja so lahko dodatni zdravstveni zapleti poškodovanih oseb, v skrajnem primeru celo smrt. Kako usposobljeni ste za pomoč v primeru nesreče? Preverite.

Kje lahko izveste več o prvi pomoči?

Pomembno je torej, da pomagate in da pomagate čim prej. Ogromno teoretičnega znanja o prvi pomoči boste našli na spletu. Dober začetek je slikovni priročnik prve pomoči, ki upošteva tudi slabše slušno ali bralno razumevanje.

Na voljo pa so tudi tečaji prve pomoči. V Ljubljani jih organizira Rdeči križ Slovenije.

Kaj delamo za varnejše ceste?

Prostoferke – odlične voznice, srčne prostovoljke

Spoznajte srčne prostovoljne voznice, ki so v prevozih starejših našle veselje, smisel, družbo in način za ohranjanje vozniške kondicije.

Z DRAJV podatki do varnejših poti

Spoznajte DRAJV zemljevid, ki ponuja povsem nov vpogled v način vožnje slovenskih voznikov in v najpogostejše izzive v prometu.

Bi kupili e-skiro svojemu otroku?

E-skiro ni igrača, zato je prav, da starši opravijo tehten premislek pred nakupom e-skiroja za svojega otroka. Preverite osnovne nasvete za lažjo odločitev.

E-skiro: 6 pasti in 6 rešitev za varno vožnjo

6 stvari, ki jih morate vedeti, da bo vaša vožnja z e-skirojem varna. Svoje veščine in spretnosti pa lahko preizkusite tudi na simulatorju e-skiroja.

Osvežitvena vožnja za motoriste

Kaj je še boljši način od treninga na poligonu, da povadite svoje motoristične spretnosti? Osvežitvene vožnje za motoriste z inštruktorjem.