CPP Test

Test: Osnove prve pomoči

Ob nesreči ali zastoju srca je pomoč poškodovancem v prvih sekundah in minutah ključna. A pogosto se zgodi, da ponesrečenci ostanejo brez pomoči. Ankete so pokazale, da je glavni razlog za to, da nas je strah pomagati, ker ne zaupamo v svoje znanje prve pomoči. Posledice takega neukrepanja so lahko dodatni zdravstveni zapleti poškodovanih oseb, v skrajnem primeru celo smrt. Kako usposobljeni ste za pomoč v primeru nesreče? Preverite.

Kje lahko izveste več o prvi pomoči?

Pomembno je torej, da pomagate in da pomagate čim prej. Ogromno teoretičnega znanja o prvi pomoči boste našli na spletu. Dober začetek je slikovni priročnik prve pomoči, ki upošteva tudi slabše slušno ali bralno razumevanje.

Na voljo pa so tudi tečaji prve pomoči. V Ljubljani jih organizira Rdeči križ Slovenije.

Kaj delamo za varnejše ceste?

E-skiro: 6 pasti in 6 rešitev za varno vožnjo

6 stvari, ki jih morate vedeti, da bo vaša vožnja z e-skirojem varna. Svoje veščine in spretnosti pa lahko preizkusite tudi na simulatorju e-skiroja.

Osvežitvena vožnja za motoriste

Kaj je še boljši način od treninga na poligonu, da povadite svoje motoristične spretnosti? Osvežitvene vožnje za motoriste z inštruktorjem.

Starejši vozniki: Zakaj osvežitvene vožnje pomagajo?

Zakaj je osvežitvena vožnja priložnost za obnovitev vozniških spretnosti starejših voznikov? Kako naj ponovno pridobijo samozavest za vožnjo?

Kaj je simulator varne vožnje?

Tehnološki center Triglav Lab mladim voznikom ponuja zanimivo izkušnjo na simulatorju vožnje. Spoznajte jo!

Bi znali voziti intervencijsko vozilo?

5 srečnim izžrebancem bomo zagotovili preizkus v vožnji intervencijskega vozila. Prijavite se!