Varne ceste Članek

Fotoreportaža: Osvežitvena vožnja z inštruktorjem

Dobra volja, želja, da bi osvojili novo znanje, in pričakovanje, da bomo na koncu vsi varnejši in bolj suvereni vozniki. To bi lahko bil povzetek vtisov iz akcije Osvežitvena vožnja za starejše z inštruktorjem, ki smo jo pri Zavarovalnici Triglav izvedli poleti in jeseni 2022 v sodelovanju z inštruktorji in učitelji varne vožnje AMZS z namenom ohraniti starejše voznike čim dlje suverene in varne v prometu.

Vožnje so potekale v Ljubljani, Kranju in Celju, vsi udeleženci pa so se udeležili tudi varne vožnje v Centru varne vožnje AMZS na Vranskem, kjer so lahko v varnem okolju izkusili odziv svojega avta v zahtevnih prometnih situacijah.

Vas zanima, kako so osvežitvene vožnje potekale na eni izmed omenjenih lokacij in na Vranskem? Ste bili med udeleženci tudi vi? Vabljeni k ogledu videoreportaže in fotogalerij.

Predno so se podali na cesto, so se udeleženci najprej spoznali s svojim učiteljem vožnje. Prelistajte galerijo.

Po uspešno opravljeni vožnji so vozniki z učiteljem še enkrat povzeli, na kaj morajo biti še posebej pazljivi. Sledila je podelitev priznanja za pogum, poznavanje CPP in vozniški bonton.

Vsi udeleženci so bili povabljeni tudi v AMZS-jev center varne vožnje na Vranskem. Vozniki so na poligonu utrdili dve pomembni vozniški veščini: varnostno razdaljo in hitrost, in to na suhem, polmokrem in mokrem cestišču.

Za zaključek še skupinsko fotografiranje.

Hvala vsem voznikom, ki ste se z nami pogumno odpravili na osvežitvene vožnje za starejše. Hvala tudi njihovim otrokom in vnukom, ki ste jih pri tem spodbujali. Kot je ob koncu voženj rekla gospa Marija: »Moj 6-letni vnuk mi je rekel – dajmo, babi, dobro vozi!«

Kaj delamo za varnejše ceste?

Kaj je simulator varne vožnje?

Tehnološki center Triglav Lab mladim voznikom ponuja zanimivo izkušnjo na simulatorju vožnje. Spoznajte jo!

Bi znali voziti intervencijsko vozilo?

5 srečnim izžrebancem bomo zagotovili preizkus v vožnji intervencijskega vozila. Prijavite se!

Fotoreportaža: Heavy Rescue od blizu

Oglejte si fotoreportažo z dogodka Heavy Rescue Slovenija 2022, ki so si ga ekskluzivno ogledali ti bralci portala Vozim se.

Fotoreportaža: Osvežitvena vožnja z inštruktorjem

Oglejte si fotoreportažo z osvežitvenih voženj za starejše z inštruktorjem, ki so potekale poleti in jeseni 2022 v Ljubljani, Kranju in Celju.

Oglejte si Heavy Rescue od blizu

Heavy Rescue je namenjen izkušenim gasilcem, mi pa 50 obiskovalcem omogočamo ogled tega ekskluzivnega, zanimivega in poučnega usposabljanja. Vabljeni!