Varne ceste Članek

Fotoreportaža: Osvežitvena vožnja z inštruktorjem

Dobra volja, želja, da bi osvojili novo znanje, in pričakovanje, da bomo na koncu vsi varnejši in bolj suvereni vozniki. To bi lahko bil povzetek vtisov iz akcije Osvežitvena vožnja za starejše z inštruktorjem, ki smo jo pri Zavarovalnici Triglav izvedli poleti in jeseni 2022 v sodelovanju z inštruktorji in učitelji varne vožnje AMZS z namenom ohraniti starejše voznike čim dlje suverene in varne v prometu.

Vožnje so potekale v Ljubljani, Kranju in Celju, vsi udeleženci pa so se udeležili tudi varne vožnje v Centru varne vožnje AMZS na Vranskem, kjer so lahko v varnem okolju izkusili odziv svojega avta v zahtevnih prometnih situacijah.

Vas zanima, kako so osvežitvene vožnje potekale na eni izmed omenjenih lokacij in na Vranskem? Ste bili med udeleženci tudi vi? Vabljeni k ogledu videoreportaže in fotogalerij.

Predno so se podali na cesto, so se udeleženci najprej spoznali s svojim učiteljem vožnje. Prelistajte galerijo.

Po uspešno opravljeni vožnji so vozniki z učiteljem še enkrat povzeli, na kaj morajo biti še posebej pazljivi. Sledila je podelitev priznanja za pogum, poznavanje CPP in vozniški bonton.

Vsi udeleženci so bili povabljeni tudi v AMZS-jev center varne vožnje na Vranskem. Vozniki so na poligonu utrdili dve pomembni vozniški veščini: varnostno razdaljo in hitrost, in to na suhem, polmokrem in mokrem cestišču.

Za zaključek še skupinsko fotografiranje.

Hvala vsem voznikom, ki ste se z nami pogumno odpravili na osvežitvene vožnje za starejše. Hvala tudi njihovim otrokom in vnukom, ki ste jih pri tem spodbujali. Kot je ob koncu voženj rekla gospa Marija: »Moj 6-letni vnuk mi je rekel – dajmo, babi, dobro vozi!«

Kaj delamo za varnejše ceste?

Zavarovalnica Triglav predstavlja: Velikani vožnje

Zakaj so starejši vozniki velikani vožnje in zakaj jih spoštujemo? Kako doživljajo promet nekoč in danes? In kako pri tem pomagajo naše Osvežitvene vožnje?

Starejši vozniki, preizkusite asistenčne sisteme

V sredo, 12. junija, vas vabimo na brezplačno delavnico v AMZS Center varne vožnje na Vranskem. Spoznali in preizkusili boste asistenčno-varnostne sisteme, ki so v pomoč starejšim voznikom pri varni in udobni vožnji.

Kdo že učinkovito uporablja DRAJV zemljevid in kako?

DRAJV zemljevid pomaga prepoznati nevarne odseke, načrtovati varne poti in raziskovati. Aktivnim državljanom daje orodje za izboljšanje lokalnega okolja.

Prostoferke – odlične voznice, srčne prostovoljke

Spoznajte srčne prostovoljne voznice, ki so v prevozih starejših našle veselje, smisel, družbo in način za ohranjanje vozniške kondicije.

Z DRAJV podatki do varnejših poti

Spoznajte DRAJV zemljevid, ki ponuja povsem nov vpogled v način vožnje slovenskih voznikov in v najpogostejše izzive v prometu.