Vozim se logo Vozim se logo Triglav logo Triglav logo Triglav logo
Cestni bonton

3 zaskrbljujoči trendi glede prometne varnosti v Sloveniji

Čas branja: 6 minut

Kaj nam analize podatkov povejo o trendih naših voznih navad in varnosti na cesti? Kje smo napredovali in kje nazadovali? Prerešetali smo rezultate o stanju prometne varnosti v preteklem letu, ki jih vsako leto objavi Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa, in ugotovili tri presenetljive in zaskrbljujoče trende.

Leto 2020 je bilo posebno leto tudi z vidika vožnje in prometne varnosti, zato moramo vse podatke gledati skozi prizmo ukrepov proti širjenju epidemije, ki so močno vplivali na promet. Res je bilo za petino manj mrtvih in poškodovanih v prometu, prav tako je bilo za petino manj prometnih nesreč, a obenem je bilo tudi bistveno manj prometa. Nižje številke nesreč nam torej ne sporočajo, da je bila vožnja bolj varna, saj moramo upoštevati tudi zmanjšano število prevoženih kilometrov v lanskem letu. Kljub tem dejstvom pa smo opazili, da izstopa nekaj podatkov.

Skoraj desetina pijanih

Statistika glede uporabe alkohola se je v letu 2020 v vseh pogledih poslabšala. Odstotek prometnih nesreč, pri katerih je bil povzročitelj pod vplivom alkohola, je glede na prejšnji dve leti zrasel. Poglejmo podrobnosti.

Delež prometnih nesreč, pri katerih je bil povzročitelj pod vplivom alkohola

Leto Število vseh prometnih nesreč Število prometnih nesreč – povzročitelj pod vplivom alkohola Delež prometnih nesreč – povzročitelj pod vplivom alkohola
2018 18.248 1.491 8,17 %
2019 8.861 1.554 8,24 %
2020 14.971 1.364 9,11 %

Morda razmišljate, da 1-odstotna rast ni veliko, a še bolj zaskrbljujoč je podatek o posledicah prometnih nesreč, katerih povzročitelji so bili pod vplivom alkohola. Najbolj težavne so prometne nesreče s smrtnim izidom. Teh je bilo skupno 80.

»Delež alkoholiziranih povzročiteljev smrtnih prometnih nesreč v letu 2020 znaša 37 %, kar je 6 % več kot v letu 2019,« poroča Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa.

Delež alkoholiziranih povzročiteljev nesreč s smrtnim izidom
Delež alkoholiziranih povzročiteljev nesreč s smrtnim izidom

In kaj vemo o povzročiteljih?

Alkoholizirani povzročitelji prometnih nesreč se pojavljajo v prav vseh starostnih skupinah, a nekatere starostne skupine izstopajo. Največ prometnih nesreč so povzročili alkoholizirani udeleženci, ki so bili stari od 25 do 44 let. Pri smrtnih izidih pa je malce drugače. Največ prometnih nesreč s smrtnim izidom so povzročili alkoholizirani udeleženci iz starostne skupine od 18 do 24 let (6 smrtnih prometnih nesreč) in od 45 in 54 let (6 smrtnih prometnih nesreč).

In kaj so najpogosteje počeli alkoholizirani povzročitelji smrtnih prometnih nesreč, da je do nesreče sploh prišlo? Med vzroki izstopa neprilagojena hitrost, zaradi katere je v letu 2020 ugasnilo 13 življenj, sledi pa nepravilna stran/smer vožnje, zaradi katere je umrlo 8 oseb. Pri slednjem podatku ne moremo vedeti, ali je šlo za dejansko posledico opitosti ali za načrtno dejanje, je pa v obeh primerih zaključek enak. Alkohol v prometu nima in ne sme imeti mesta!

Vse več mrtvih motoristov in mopedistov

Med ranljive udeležence v prometu uvrščamo pešce, kolesarje in druge nemotorizirane udeležence, motoriste, mopediste, invalide ter osebe z omejenimi sposobnostmi mobilnosti ali orientacije. Javna agencija RS za varnost prometa posebej beleži tudi prometne nesreče, ki se zgodijo ranljivim udeležencem. Šokiral nas je podatek o številu umrlih voznikov enoslednih motornih vozil.

V letu 2020 je umrlo kar 22 voznikov enoslednih motornih vozil (16 motoristov in 6 mopedistov).

Podatek je zaskrbljujoč, saj število umrlih motoristov in mopedistov ni upadlo, kot bi lahko ob bistveno zmanjšanemu prometu v letu 2020.

Delež alkoholiziranih povzročiteljev nesreč s smrtnim izidom
Delež alkoholiziranih povzročiteljev nesreč s smrtnim izidom

Preverite tudi štiri nevarne situacije za motoriste in kaj lahko sami storijo za svojo večjo varnost.

Hude poškodbe med kolesarji

Kolesarjenje je vsako leto bolj priljubljeno. Na eni strani raste priljubljenost športnega kolesarjenja, na drugi pa je kolo tudi odlično prevozno sredstvo. Počasi se temu prilagaja tudi infrastruktura. Očitno pa imamo tudi problem, ki bo zahteval posebno pozornost.

Leta 2020 je bilo največ hudo telesno poškodovanih udeležencev med kolesarji.

V zadnjih treh letih je bilo največ hudo telesno poškodovanih udeležencev prav med kolesarji. Ta podatek sam po sebi ni presenetljiv, saj kolesarje uvrščamo med ranljive udeležence prometa in vedno bo nekaterih več kot drugih. Težava je, da pri vseh drugih vrstah udeležencev (motoristi, vozniki osebnega vozila, pešci, potniki) število hudih telesnih poškodb vsako leto malce upade, pri kolesarjih pa se zvišuje!

Delež alkoholiziranih povzročiteljev nesreč s smrtnim izidom
Delež alkoholiziranih povzročiteljev nesreč s smrtnim izidom

Podatek morda lahko razložimo z večjo priljubljenostjo kolesarjenja, saj smo v letu 2020 več kolesarili in se manj vozili z avtomobili, vseeno pa kolesarji še zdaleč ne povzročijo toliko prometnih nesreč kot jih vozniki osebnih vozil. Rast hudih telesnih poškodb med kolesarji nam govori, da je treba tej ranljivi skupini udeležencev namenjati več pozornosti – z vzgojo in ozaveščanjem vseh udeležencev, z infrastrukturo in s skrbjo za večjo varnost.

Zapomnite si vsaj ta napotek

Alkohol nima mesta v prometu.

Pazimo na ranljive udeležence v prometu! Podatki potrjujejo, da so kolesarji in motoristi najbolj ogroženi udeleženci.

 

SORODNE VSEBINE

Prijavite se na e-novice

Vsak mesec berite o manj znanih pravilih CPP, osvežujte svoje znanje o cestnem bontonu in ostanite varen voznik!

Moje ceste

Kako izbrati asistenčne sisteme za svoje vozilo?

Kako izbrati asistenčne sisteme za svoje vozilo?

Kateri asistenčni sistemi najbolj pripomorejo k varnosti in kateri k udobju med vožnjo? Kaj priporočajo strokovnjaki?

Preberi več
Vabilo:

Vabilo: "Asistenčni sistemi - med varnostjo in udobjem"

Prijavite se na posvet o asistenčnih sistemih

Preberi več
4 rešitve za stresne situacije v prometu

4 rešitve za stresne situacije v prometu

Stresne situacije so v prometu pogoste. Z ustreznim odzivom se izognemo stresu, konfliktu in zagotovimo večjo varnost.

Preberi več
[Video] Kakšna voznika sta smučarska skakalca Jernej Damjan in Anže Lanišek?

[Video] Kakšna voznika sta smučarska skakalca Jernej Damjan in Anže Lanišek?

Smučarska skakalca Jerneja Damjana in Anžeta Laniška smo povprašali, kako sta opravila vozniški izpit in kakšna voznika sta.

Preberi več
Vaša simulirana vožnja pove, kako (ne)varni ste na cesti

Vaša simulirana vožnja pove, kako (ne)varni ste na cesti

Raziskava na simulatorju vožnje je razkrila veliko zanimivosti o vozniških navadah in slogu vožnje.

Preberi več
Kam gledajo pešci, ko prečkajo cesto?

Kam gledajo pešci, ko prečkajo cesto?

Pešci so med najbolj ogroženimi v prometu. S pametnim sistemom COPS@zebra lahko preprečimo marsikatero nesrečo.

Preberi več
Motoristi, vabljeni na brezplačno delavnico varne vožnje

Motoristi, vabljeni na brezplačno delavnico varne vožnje

Brezplačne delavnice za motoriste so zanesljiv način, da lepe jesenske dneve izkoristite za varna motoristična doživetja.

Preberi več