Vozim se logo Vozim se logo Triglav logo Triglav logo Triglav logo
Bonton Video

Video: Atmosferci preizkušajo avtonomno vožnjo

Čas branja: 8 minut

Danes so avtomobili napredni, sposobni, varni in celo pametni. Ampak kako pametni so? Bolj kot vi? Atmosferci so tokrat naredili IQ-test naprednega vozila. Ker obstaja več blagovnih znamk, so se odločili preizkusiti tisto, ki velja za najbolj napredno. Ali tesla res lahko vozi sam in do kakšne mere?

Atmosferci so se naloge lotili resno in se s teslo odpravili na poligon. Preverili so naslednje mite:

  • #1 Avto vozi sam.
  • #2 Avto zavre sam.
  • #3 Avto se sam ustavi in sam spelje.
  • #4 Avto sam spelje ovinek.
  • #5 Pomaranča vozi avto.

Pomaranča? A je to hec?
Ne, ni hec. Na spletu obstajajo različni miti, tudi ta je med njimi in Atmosferci so ga preverili. Oglejte si video!

Na koncu videa Atmosferci omenijo tudi mobilno aplikacijo DRAJV. Če te aplikacije še ne poznate, si preberite več o njenem delovanju in o prednostih njene uporabe. Aplikacija DRAJV je brezplačna in čaka, da jo preizkusite. Preverite tudi, kako vozniki uporabljajo DRAJV in kakšne so njihove izkušnje.

Prijavite se na e-novice

Vsak mesec berite o manj znanih pravilih CPP, osvežujte svoje znanje o cestnem bontonu in ostanite varen voznik!

Kaj delamo za varnejše ceste?

Anatomija motoristove vožnje

Kakšen je slovenski motorist? Kaj vpliva na njegovo vožnjo? Kaj lahko naredimo za večjo varnost motoristov? O tem na dogodku Anatomija vožnje za motoriste.

Kako sistemi COPS povečujejo prometno varnost?

Ste že opazili nenavadne prometne znake z utripajočimi lučmi, osvetljenimi razlagalnimi tablami in s sončnimi celicami? Če jih še niste, jih po prebranem članku gotovo boste.

4 težave z omejitvami hitrosti

Upoštevanje hitrostnih omejitev ni vedno preprosta naloga. Spoznajte 4 težave in se izognite dilemam glede omejitev hitrosti.

Anketa: Nove funkcionalnosti v DRAJV-u

Ste redni ali vsaj občasni uporabnik mobilne aplikacije DRAJV? Katere izboljšave in nadgradnje aplikacije bi se vam v prihodnje zdele najbolj dobrodošle? Delite z nami svoje predloge, da bo DRAJV še bolj atraktiven in vsestranski.

Anketa: Kaj bi radi doživeli z nami?

Na portalu Vozim se smo osvežili marsikatero CPP temo, upamo si govoriti tudi o cestnem bontonu. A ne želimo ostati le pri teoriji. Zanima nas praksa, vožnja, vse tisto, kar doživimo za volanom. Tu je priložnost, da nam poveste, kaj bi pa radi vi in kakšnih izkušenj si želite vi. Rešite kratko anketo in nam s svojimi odgovori pomagajte sooblikovati naše akcije in portal Vozim se.