Bonton Video

Video: Atmosferci preizkušajo avtonomno vožnjo

Čas branja: 8 minut

Danes so avtomobili napredni, sposobni, varni in celo pametni. Ampak kako pametni so? Bolj kot vi? Atmosferci so tokrat naredili IQ-test naprednega vozila. Ker obstaja več blagovnih znamk, so se odločili preizkusiti tisto, ki velja za najbolj napredno. Ali tesla res lahko vozi sam in do kakšne mere?

Atmosferci so se naloge lotili resno in se s teslo odpravili na poligon. Preverili so naslednje mite:

  • #1 Avto vozi sam.
  • #2 Avto zavre sam.
  • #3 Avto se sam ustavi in sam spelje.
  • #4 Avto sam spelje ovinek.
  • #5 Pomaranča vozi avto.

Pomaranča? A je to hec?
Ne, ni hec. Na spletu obstajajo različni miti, tudi ta je med njimi in Atmosferci so ga preverili. Oglejte si video!

Na koncu videa Atmosferci omenijo tudi mobilno aplikacijo DRAJV. Če te aplikacije še ne poznate, si preberite več o njenem delovanju in o prednostih njene uporabe. Aplikacija DRAJV je brezplačna in čaka, da jo preizkusite. Preverite tudi, kako vozniki uporabljajo DRAJV in kakšne so njihove izkušnje.

Oznake članka: atmosferci, avtomobilisti, drajv

Kaj delamo za varnejše ceste?

Kdo že učinkovito uporablja DRAJV zemljevid in kako?

DRAJV zemljevid pomaga prepoznati nevarne odseke, načrtovati varne poti in raziskovati. Aktivnim državljanom daje orodje za izboljšanje lokalnega okolja.

Prostoferke – odlične voznice, srčne prostovoljke

Spoznajte srčne prostovoljne voznice, ki so v prevozih starejših našle veselje, smisel, družbo in način za ohranjanje vozniške kondicije.

Z DRAJV podatki do varnejših poti

Spoznajte DRAJV zemljevid, ki ponuja povsem nov vpogled v način vožnje slovenskih voznikov in v najpogostejše izzive v prometu.

Bi kupili e-skiro svojemu otroku?

E-skiro ni igrača, zato je prav, da starši opravijo tehten premislek pred nakupom e-skiroja za svojega otroka. Preverite osnovne nasvete za lažjo odločitev.