Bonton Članek

Video: Kako izbrati avto za starejše voznike?

Čar branja: 1 minuta + čas ogleda videa: 13 minut

Ko izbiramo avtomobil za starejše voznike, je neizbežno, da se bomo morali usesti v več tipov in znamk avtomobilov. Morda se bomo morali zaradi tega tudi odreči znamki, ki smo jo vozili vse življenje, pravi Miha Merljak, urednik oddaje Avtomobilnost.

Zbrali smo nekaj ključnih značilnosti, na katere morate biti pozorni, ko se podate v avtosalone – ustrezna višina, preglednost in izbira asistenčnih sistemov so zgolj nekatere izmed njih.

Kako torej s premislekom izbrati avto za starejše voznike? Ne glejte le, kateri je dober, pomembno vodilo je tudi to, da preizkusite, kateri vam ustreza. Klasična past, v katero se ujamejo mnogi, je, da kupujemo avto za mlade, da bi se počutili mlajši.

Oglejte si video s koristnimi nasveti za lažjo izbiro avtomobila za starejše.

Oznake članka: avtomobilisti, starejši vozniki

Kaj delamo za varnejše ceste?

E-skiro: 6 pasti in 6 rešitev za varno vožnjo

6 stvari, ki jih morate vedeti, da bo vaša vožnja z e-skirojem varna. Svoje veščine in spretnosti pa lahko preizkusite tudi na simulatorju e-skiroja.

Osvežitvena vožnja za motoriste

Kaj je še boljši način od treninga na poligonu, da povadite svoje motoristične spretnosti? Osvežitvene vožnje za motoriste z inštruktorjem.

Starejši vozniki: Zakaj osvežitvene vožnje pomagajo?

Zakaj je osvežitvena vožnja priložnost za obnovitev vozniških spretnosti starejših voznikov? Kako naj ponovno pridobijo samozavest za vožnjo?

Kaj je simulator varne vožnje?

Tehnološki center Triglav Lab mladim voznikom ponuja zanimivo izkušnjo na simulatorju vožnje. Spoznajte jo!

Bi znali voziti intervencijsko vozilo?

5 srečnim izžrebancem bomo zagotovili preizkus v vožnji intervencijskega vozila. Prijavite se!