Bonton Članek

Video: Kako izbrati avto za starejše voznike?

Čar branja: 1 minuta + čas ogleda videa: 13 minut

Ko izbiramo avtomobil za starejše voznike, je neizbežno, da se bomo morali usesti v več tipov in znamk avtomobilov. Morda se bomo morali zaradi tega tudi odreči znamki, ki smo jo vozili vse življenje, pravi Miha Merljak, urednik oddaje Avtomobilnost.

Zbrali smo nekaj ključnih značilnosti, na katere morate biti pozorni, ko se podate v avtosalone – ustrezna višina, avtomatski menjalnik, preglednost in izbira asistenčnih sistemov so zgolj nekatere izmed njih.

Kako torej s premislekom izbrati avto za starejše voznike? Ne glejte le, kateri je dober, pomembno vodilo je tudi to, da preizkusite, kateri vam ustreza. Klasična past, v katero se ujamejo mnogi, je, da kupujemo avto za mlade, da bi se počutili mlajši.

Oglejte si video s koristnimi nasveti za lažjo izbiro avtomobila za starejše.

Oznake članka: avtomobilisti, starejši vozniki

Kaj delamo za varnejše ceste?

Kdo že učinkovito uporablja DRAJV zemljevid in kako?

DRAJV zemljevid pomaga prepoznati nevarne odseke, načrtovati varne poti in raziskovati. Aktivnim državljanom daje orodje za izboljšanje lokalnega okolja.

Prostoferke – odlične voznice, srčne prostovoljke

Spoznajte srčne prostovoljne voznice, ki so v prevozih starejših našle veselje, smisel, družbo in način za ohranjanje vozniške kondicije.

Z DRAJV podatki do varnejših poti

Spoznajte DRAJV zemljevid, ki ponuja povsem nov vpogled v način vožnje slovenskih voznikov in v najpogostejše izzive v prometu.

Bi kupili e-skiro svojemu otroku?

E-skiro ni igrača, zato je prav, da starši opravijo tehten premislek pred nakupom e-skiroja za svojega otroka. Preverite osnovne nasvete za lažjo odločitev.