Varne ceste Članek

Električni skiroji: ste za ali proti?

Čas branja: 1 minuta

Električni skiroji so v zadnjih letih postali del prometa. So hitri, lahki, preprosti za uporabo in povsem tihi. A mnenja o električnih skirojih so različna.

Poleg javnega prevoza imajo tudi različna druga vozila vlogo pri trajnostni mobilnosti. So električni skiroji dobrodošel član med prevoznimi sredstvi prihodnosti ali s seboj prinašajo več tveganj kot koristi?

V sodelovanju s Policijsko upravo Celje smo pripravili anketo, ki je namenjena uporabnikom električnih skirojev in tudi drugim udeležencem v prometu, ki se srečujejo z električnimi skiroji. Rešite anketo in pomagajte k boljšemu razumevanju vloge električnih skirojev v prometu.

Vas skiroisti motijo ali ste med navdušenimi uporabniki? Vam je všeč praktičnost tega vozila ali se vam hitra vožnja zdi prenevarna? Vam je tiho delovanje všeč ali vas plaši?

 

Rešite anketo.

Osnova varne vožnje z e-skirojem je obvladovanje zaviranja, zavijanja in hitrosti. Dijaki Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko so pripravili spretnosti poligon za preverjanje teh veščin.

Oznake članka: cpp, skiroisti

Kaj delamo za varnejše ceste?

Bi kupili e-skiro svojemu otroku?

E-skiro ni igrača, zato je prav, da starši opravijo tehten premislek pred nakupom e-skiroja za svojega otroka. Preverite osnovne nasvete za lažjo odločitev.

E-skiro: 6 pasti in 6 rešitev za varno vožnjo

6 stvari, ki jih morate vedeti, da bo vaša vožnja z e-skirojem varna. Svoje veščine in spretnosti pa lahko preizkusite tudi na simulatorju e-skiroja.

Osvežitvena vožnja za motoriste

Kaj je še boljši način od treninga na poligonu, da povadite svoje motoristične spretnosti? Osvežitvene vožnje za motoriste z inštruktorjem.

Starejši vozniki: Zakaj osvežitvene vožnje pomagajo?

Zakaj je osvežitvena vožnja priložnost za obnovitev vozniških spretnosti starejših voznikov? Kako naj ponovno pridobijo samozavest za vožnjo?

Kaj je simulator varne vožnje?

Razvojno-predstavitveni center mladim voznikom ponuja zanimivo izkušnjo na simulatorju vožnje. Spoznajte jo!