Varne ceste Članek

Električni skiroji: ste za ali proti?

Čas branja: 1 minuta

Električni skiroji so v zadnjih letih postali del prometa. So hitri, lahki, preprosti za uporabo in povsem tihi. A mnenja o električnih skirojih so različna.

Poleg javnega prevoza imajo tudi različna druga vozila vlogo pri trajnostni mobilnosti. So električni skiroji dobrodošel član med prevoznimi sredstvi prihodnosti ali s seboj prinašajo več tveganj kot koristi?

V sodelovanju s Policijsko upravo Celje smo pripravili anketo, ki je namenjena uporabnikom električnih skirojev in tudi drugim udeležencem v prometu, ki se srečujejo z električnimi skiroji. Rešite anketo in pomagajte k boljšemu razumevanju vloge električnih skirojev v prometu.

Vas skiroisti motijo ali ste med navdušenimi uporabniki? Vam je všeč praktičnost tega vozila ali se vam hitra vožnja zdi prenevarna? Vam je tiho delovanje všeč ali vas plaši?

 

Rešite anketo.

Osnova varne vožnje z e-skirojem je obvladovanje zaviranja, zavijanja in hitrosti. Dijaki Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko so pripravili spretnosti poligon za preverjanje teh veščin.

Oznake članka: cpp, skiroisti

Kaj delamo za varnejše ceste?

Starejši vozniki: Zakaj osvežitvene vožnje pomagajo?

Zakaj je osvežitvena vožnja priložnost za obnovitev vozniških spretnosti starejših voznikov? Kako naj ponovno pridobijo samozavest za vožnjo?

Kaj je simulator varne vožnje?

Tehnološki center Triglav Lab mladim voznikom ponuja zanimivo izkušnjo na simulatorju vožnje. Spoznajte jo!

Bi znali voziti intervencijsko vozilo?

5 srečnim izžrebancem bomo zagotovili preizkus v vožnji intervencijskega vozila. Prijavite se!

Fotoreportaža: Heavy Rescue od blizu

Oglejte si fotoreportažo z dogodka Heavy Rescue Slovenija 2022, ki so si ga ekskluzivno ogledali ti bralci portala Vozim se.

Fotoreportaža: Osvežitvena vožnja z inštruktorjem

Oglejte si fotoreportažo z osvežitvenih voženj za starejše z inštruktorjem, ki so potekale poleti in jeseni 2022 v Ljubljani, Kranju in Celju.