Moje ceste Članek

Električni skiroji: ste za ali proti?

Čas branja: 1 minuta

Električni skiroji so v zadnjih letih postali del prometa. So hitri, lahki, preprosti za uporabo in povsem tihi. A mnenja o električnih skirojih so različna.

Poleg javnega prevoza imajo tudi različna druga vozila vlogo pri trajnostni mobilnosti. So električni skiroji dobrodošel član med prevoznimi sredstvi prihodnosti ali s seboj prinašajo več tveganj kot koristi?

V sodelovanju s Policijsko upravo Celje smo pripravili anketo, ki je namenjena uporabnikom električnih skirojev in tudi drugim udeležencem v prometu, ki se srečujejo z električnimi skiroji. Rešite anketo in pomagajte k boljšemu razumevanju vloge električnih skirojev v prometu.

Vas skiroisti motijo ali ste med navdušenimi uporabniki? Vam je všeč praktičnost tega vozila ali se vam hitra vožnja zdi prenevarna? Vam je tiho delovanje všeč ali vas plaši?

 

Rešite anketo.

Osnova varne vožnje z e-skirojem je obvladovanje zaviranja, zavijanja in hitrosti. Dijaki Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko so pripravili spretnosti poligon za preverjanje teh veščin.

Prijavite se na e-novice

Vsak mesec berite o manj znanih pravilih CPP, osvežujte svoje znanje o cestnem bontonu in ostanite varen voznik!

Kaj delamo za varnejše ceste?

Oglejte si Heavy Rescue od blizu

Heavy Rescue je namenjen izkušenim gasilcem, mi pa 50 obiskovalcem omogočamo ogled tega ekskluzivnega, zanimivega in poučnega usposabljanja. Vabljeni!

Električni skiroji: ste za ali proti?

Rešite anketo o električnih skirojih in nam zaupajte svoje mnenje o tem prevoznem sredstvu.

Anatomija motoristove vožnje

Kakšen je slovenski motorist? Kaj vpliva na njegovo vožnjo? Kaj lahko naredimo za večjo varnost motoristov? O tem na dogodku Anatomija vožnje za motoriste.

Kako sistemi COPS povečujejo prometno varnost?

Ste že opazili nenavadne prometne znake z utripajočimi lučmi, osvetljenimi razlagalnimi tablami in s sončnimi celicami? Če jih še niste, jih po prebranem članku gotovo boste.

4 težave z omejitvami hitrosti

Upoštevanje hitrostnih omejitev ni vedno preprosta naloga. Spoznajte 4 težave in se izognite dilemam glede omejitev hitrosti.