Varne ceste Članek

Električni skiroji: ste za ali proti?

Čas branja: 1 minuta

Električni skiroji so v zadnjih letih postali del prometa. So hitri, lahki, preprosti za uporabo in povsem tihi. A mnenja o električnih skirojih so različna.

Poleg javnega prevoza imajo tudi različna druga vozila vlogo pri trajnostni mobilnosti. So električni skiroji dobrodošel član med prevoznimi sredstvi prihodnosti ali s seboj prinašajo več tveganj kot koristi?

V sodelovanju s Policijsko upravo Celje smo pripravili anketo, ki je namenjena uporabnikom električnih skirojev in tudi drugim udeležencem v prometu, ki se srečujejo z električnimi skiroji. Rešite anketo in pomagajte k boljšemu razumevanju vloge električnih skirojev v prometu.

Vas skiroisti motijo ali ste med navdušenimi uporabniki? Vam je všeč praktičnost tega vozila ali se vam hitra vožnja zdi prenevarna? Vam je tiho delovanje všeč ali vas plaši?

 

Rešite anketo.

Osnova varne vožnje z e-skirojem je obvladovanje zaviranja, zavijanja in hitrosti. Dijaki Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko so pripravili spretnosti poligon za preverjanje teh veščin.

Oznake članka: cpp, mikromobilnost, skiroisti

Kaj delamo za varnejše ceste?

Kdo že učinkovito uporablja DRAJV zemljevid in kako?

DRAJV zemljevid pomaga prepoznati nevarne odseke, načrtovati varne poti in raziskovati. Aktivnim državljanom daje orodje za izboljšanje lokalnega okolja.

Prostoferke – odlične voznice, srčne prostovoljke

Spoznajte srčne prostovoljne voznice, ki so v prevozih starejših našle veselje, smisel, družbo in način za ohranjanje vozniške kondicije.

Z DRAJV podatki do varnejših poti

Spoznajte DRAJV zemljevid, ki ponuja povsem nov vpogled v način vožnje slovenskih voznikov in v najpogostejše izzive v prometu.

Bi kupili e-skiro svojemu otroku?

E-skiro ni igrača, zato je prav, da starši opravijo tehten premislek pred nakupom e-skiroja za svojega otroka. Preverite osnovne nasvete za lažjo odločitev.