Varne ceste Članek

Motoristi, vabljeni na brezplačno delavnico varne vožnje

Čas branja: 3 minute

Da lahko motoristi motoristično sezono začnete v dobri motoristični formi in v njej tudi ostanete celotno sezono, je dobro poskrbeti za osvežitev in okrepitev motorističnih veščin. To lahko naredite na vsakoletnih brezplačnih delavnicah Motoristi za motoriste na AMZS Centru varne vožnje na Vranskem z Zavarovalnico Triglav in z izkušenimi inštruktorji varne vožnje in v dobri družbi svojih motorističnih kolegov.

Vijuganje z motorjem

Preverite program delavnice za motoriste

Z brezplačnimi delavnicami, ki so namenjene ozaveščanju in spoznavanju tveganj in nevarnosti pri vožnji motorja, nagrajujemo zavarovance Zavarovalnice Triglav in skrbimo, da so na izzive vožnje z motorjem dobro pripravljeni. Inštruktorji na delavnicah so strokovnjaki AMZS šole varne vožnje, ki udeležencem skozi več modulov pomagajo osvežiti vozniško znanje in preizkusiti svoje motoristične sposobnosti v različnih kritičnih situacijah:

1. Osnove varne vožnje – Upravljanje, vodenje in obvladovanje motorja. Pogoj za varno vožnjo vsakega motocikla je pozicija motorista, uporaba primernega stila vožnje in drža glave za pravilno usmerjanje pogleda.

2. Zaviranje v ovinku – Kako zavirati v ovinku in katero zavoro uporabiti?

3. Zaviranje na mokri podlagi – Trening zaviranja na mokri podlagi, da bo to varno in učinkovito.

4. Veščine na cesti – Kako uporabiti veščine varne vožnje v ovinkih, prenos veščin v vsakdanjo vožnjo, uporaba primernega stila, usmerjanje pogleda, izbira poti in pozicije na cesti.

5. Tehnike vožnje – Preverjanje tehnike vožnje po smernem vozišču v zavojih in tehnike zmanjševanja hitrosti v zavojih.

Do 12. 5. 2024 sklenite zavarovanje motorja po spletu ali pri zastopniku in podajte prijavo na prejemanje trženjskih sporočil. Dan po sklenitvi v svojem e-predalu pričakujte vabilo s povezavo na prijavo na brezplačni dogodek Motoristi za motoriste, ki bo 2. 6. 2024 v AMZS Centru varne vožnje Vransko. E-vabilo boste na svoj e-naslov prejeli tudi vsi aktivni zavarovanci.

Preverite, kako je bilo na delavnici maja 2023.

Na delavnicah za motoriste sodelujejo inštruktorji varne vožnje, ki so hkrati tudi sami motoristi. Med delavnicami bodo denimo pokazali ogrevalne vaje, ki jih boste lahko izvajali pred vsako vožnjo, prikazali bodo, kako pobrati motor, ter spregovorili o pomenu pnevmatik za motor.

Motorist reševalec

Vsako leto tudi donacija motoristom reševalcem

Z organizacijo brezplačnih delavnic vsako leto v Zavarovalnici Triglav verjamemo, da vsi udeleženci prispevajo svoj košček v mozaik večje varnosti na slovenskih cestah. Hkrati vsako leto delavnice, na katerih kot predavatelji sodelujejo tudi motoristi reševalci, pospremimo tudi z donacijo za opremo motoristov reševalcev, ki velikokrat prvi prispejo na kraj prometne nesreče, na nujnih vožnjah pa so tudi sami izpostavljeni številnim nevarnostim.

Oznake članka: motoristi

Kaj delamo za varnejše ceste?

Kdo že učinkovito uporablja DRAJV zemljevid in kako?

DRAJV zemljevid pomaga prepoznati nevarne odseke, načrtovati varne poti in raziskovati. Aktivnim državljanom daje orodje za izboljšanje lokalnega okolja.

Prostoferke – odlične voznice, srčne prostovoljke

Spoznajte srčne prostovoljne voznice, ki so v prevozih starejših našle veselje, smisel, družbo in način za ohranjanje vozniške kondicije.

Z DRAJV podatki do varnejših poti

Spoznajte DRAJV zemljevid, ki ponuja povsem nov vpogled v način vožnje slovenskih voznikov in v najpogostejše izzive v prometu.

Bi kupili e-skiro svojemu otroku?

E-skiro ni igrača, zato je prav, da starši opravijo tehten premislek pred nakupom e-skiroja za svojega otroka. Preverite osnovne nasvete za lažjo odločitev.