Moje ceste Članek

Oglejte si Heavy Rescue od blizu

Čas branja: 3 minute
Foto: Blanka Kroflič

Ste že slišali za Heavy Rescue? To je usposabljanje gasilcev in spektakel v enem. Udeleženci od blizu spoznajo, kaj pomeni tehnično reševanje ob prometnih nesrečah. Gasilska vozila, zaščitna oprema za posredovanje v požarih, simulator v požarnem kontejnerju, sistem za potopitev vozila v vrečo in še veliko drugega zanimivega bo ponudil Heavy Rescue Slovenia 2022, ki se bo dogajal od 9. do 11. septembra 2022 na parkirišču pred trgovino E. Leclerc v Mariboru. Bi se dogodka udeležili tudi vi?

Heavy Rescue je prvenstveno namenjen prostovoljnim in poklicnim gasilcem z izkušnjami. Udeležilo se ga bo okoli 250 gasilcev iz 7 držav, še več pa bo obiskovalcev na odprtem sejemskem prostoru, ki si bodo ogledali številne zanimive in poučne prakse. Usposabljanje bodo vodili priznani inštruktorji iz podjetja Weber Rescue in morda za delo reševalca navdušijo tudi vas.

Novost na dogodku bo tudi aktivna razstavna točka, kjer bodo obiskovalci v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav izvedeli vrsto informacij o električnih vozilih. Kaj so prednosti in slabosti električnih vozil? Kaj storiti ob nesreči ali požaru električnega vozila? Vas zanimajo odgovori na ta vprašanja?

50 izžrebancem omogočamo brezplačen obisk tega ekskluzivnega dogodka

Obiskovalcem sta na voljo dva dneva:

 • petek, 9. september, in
 • nedelja, 11. september.

Za lažji izbor dneva preverite, kaj se bo v Mariboru dogajalo in kaj si boste lahko ogledali.

V petek, 9. septembra, boste obiskovalci videli:

 • intenzivno usposabljanje na 12 točkah, kjer bodo tečajniki pridobili nova znanja na področju posredovanja gasilskih enot ob prometnih nesrečah,
 • usposabljanje za uporabo osebne zaščitne opreme pri posredovanju ob požarih,
 • požarni kontejner in
 • aktivno razstavno točko.

Požarni kontejner omogoča usposabljanje, ki simulira realistične razmere požara v stanovanju ali kakšnem drugem zaprtem prostoru. Tečajniki bodo v več manjših skupinah prehajali skozi kontejner, kjer bodo izpostavljeni ognju, dimu, vročini … kot v resničnem požaru. Taka oblika usposabljanja in pridobivanja izkušenj je izredno koristna za gasilce.

V nedeljo, 11. septembra, pa si boste ogledali:

 • usposabljanje mladih gasilk in gasilcev pripravnikov pri posredovanju ob prometnih nesrečah »HRS Rookie« in »HRS Woman«,
 • požarni kontejner,
 • srečanje vozil Scania,
 • predstavitev sistema za potopitev vozila v vrečo,
 • predstavitev digitalnih rešitev za usposabljanje,
 • aktivno razstavno točko.

Leta 2018 smo na ekskluziven ogled že povabili bralce portala Vse bo v redu. Preberite si članek in si oglejte 360-stopinjski posnetek reševanja Ceneta Prevca iz vozila ob hudi prometni nesreči. Šlo je le za vajo, ki pa je dobro pokazala, kakšna je razsežnost znanja in usklajenosti, ki ju morajo imeti gasilci ob takem dogodku.

Prijave so zaključene. Izžrebane bomo o rezultatih obvestili po elektronski pošti.

Oznake članka: gasilci, nesreče

Prijavite se na e-novice

Vsak mesec berite o manj znanih pravilih CPP, osvežujte svoje znanje o cestnem bontonu in ostanite varen voznik!

Kaj delamo za varnejše ceste?

Oglejte si Heavy Rescue od blizu

Heavy Rescue je namenjen izkušenim gasilcem, mi pa 50 obiskovalcem omogočamo ogled tega ekskluzivnega, zanimivega in poučnega usposabljanja. Vabljeni!

Električni skiroji: ste za ali proti?

Rešite anketo o električnih skirojih in nam zaupajte svoje mnenje o tem prevoznem sredstvu.

Anatomija motoristove vožnje

Kakšen je slovenski motorist? Kaj vpliva na njegovo vožnjo? Kaj lahko naredimo za večjo varnost motoristov? O tem na dogodku Anatomija vožnje za motoriste.

Kako sistemi COPS povečujejo prometno varnost?

Ste že opazili nenavadne prometne znake z utripajočimi lučmi, osvetljenimi razlagalnimi tablami in s sončnimi celicami? Če jih še niste, jih po prebranem članku gotovo boste.

4 težave z omejitvami hitrosti

Upoštevanje hitrostnih omejitev ni vedno preprosta naloga. Spoznajte 4 težave in se izognite dilemam glede omejitev hitrosti.