Varne ceste Članek

Fotoreportaža: Heavy Rescue od blizu

Heavy Rescue je po vsej Evropi sinonim za zahtevno usposabljanje gasilcev s področja tehničnega reševanja. Namen večdnevnega dogodka je izmenjava znanja in izkušenj med gasilci iz različnih držav, da so čim bolje pripravljeni za posredovanje ob najbolj zahtevnih nesrečah.

Slovenski organizatorji Heavy Rescue Slovenija so med 9. in 11. septembrom 2022 v Mariboru gostili gasilske inštruktorje iz sedmih držav, ki so 250 prostovoljnim in poklicnim gasilcem predstavili novosti s področja posredovanja glede na različne scenarije težjih prometnih nesreč in predstavili rokovanje z najnovejšim težkim gasilskim orodjem. Izkušeni prostovoljni in poklicni gasilci so imeli intenzivno usposabljanje prve dva dni, tretji dan pa je bil v celoti namenjen za usposabljanje mladih gasilk in gasilcev pripravnikov.

Možnost ogleda tega zanimivega in tudi spektakularnega dogodka smo ponudili 50 bralcem našega portala. Poleg ogleda intenzivnega usposabljanja gasilcev »od blizu« so lahko tudi sami prijeli »težko« orodje za reševanje in iz prve roke izvedeli vse o električnih vozilih in kako ravnati ob nesreči z njimi.

Če ste zamudili usposabljanje gasilcev, smo za vas zbrali nekaj fotografij z dogodka.

Intenzivno uvajanje izkušenih prostovoljnih in poklicnih gasilcev

Električna vozila: aktivna razstavna točka

Usposabljanje mladih gasilk in gasilcev pripravnikov

Kaj delamo za varnejše ceste?

Prostoferke – odlične voznice, srčne prostovoljke

Spoznajte srčne prostovoljne voznice, ki so v prevozih starejših našle veselje, smisel, družbo in način za ohranjanje vozniške kondicije.

Z DRAJV podatki do varnejših poti

Spoznajte DRAJV zemljevid, ki ponuja povsem nov vpogled v način vožnje slovenskih voznikov in v najpogostejše izzive v prometu.

Bi kupili e-skiro svojemu otroku?

E-skiro ni igrača, zato je prav, da starši opravijo tehten premislek pred nakupom e-skiroja za svojega otroka. Preverite osnovne nasvete za lažjo odločitev.

E-skiro: 6 pasti in 6 rešitev za varno vožnjo

6 stvari, ki jih morate vedeti, da bo vaša vožnja z e-skirojem varna. Svoje veščine in spretnosti pa lahko preizkusite tudi na simulatorju e-skiroja.

Osvežitvena vožnja za motoriste

Kaj je še boljši način od treninga na poligonu, da povadite svoje motoristične spretnosti? Osvežitvene vožnje za motoriste z inštruktorjem.