Vozim se logo Vozim se logo Triglav logo Triglav logo Triglav logo

Izpitna vožnja

Prijavi se

Ponovite izpitno vožnjo in preverite svoje vozniško znanje

Ikona evidenčnega seznama za izpitno vožnjo.

Bi danes še opravili izpitno vožnjo?

Podatki Turneje mobilnosti so pokazali, da bi z vožnjo na simulatorju DRAJV izpit opravil le eden od treh voznikov, čeprav je bila več kot polovica voznikov prepričana, da vozi odlično.

Ikona knjige o CPP.

Zakaj staro znanje ni dovolj?

Cestnoprometni predpisi in infrastruktura se spreminjajo, vozniki pa znanja praviloma ne osvežujemo. To vpliva na našo varnost v prometu, varnost naših sopotnikov in vseh ostalih udeležencev v prometu.

Ikona vozila za izpitno vožnjo.

Sprejmite izziv in se preizkusite!

V vaš avto bo prisedel učitelj vožnje in spremljal, kako vozite. Na koncu bo ocenil, ali bi izpit opravili ali ne, hkrati pa vam bo pojasnil, kje ste delali napake, in vam ponudil praktične nasvete za nadgradnjo vaše vožnje.

Play

Poglejte, kako sta izpitno vožnjo zvozila Ciril in Saša iz Atmosfercev.

Preverite, zakaj Atmosferci priporočajo ponovitev izpitne vožnje

Fotografija Cirila Komotarja, Atmosferci, pripravljenega na izpitno vožnjo.

Ta slaba ura izpitne vožnje mi je dala veliko za naprej. Predvsem bom bolj pozoren voznik, kot sem bil do zdaj.

Ciril Komotar, Atmosferci
Fotografija Jureta Gregorčiča, Atmosferci, pripravljenega na snemanje izpitne vožnje.

Dejstvo je, da smo promet še vedno najprej ljudje. In ljudje delamo napake. Zato je pomembno, da se teh napak zavedamo in obnavljamo svoje znanje.

Jure Gregorčič, Atmosferci
Fotogorafija Saša Kapetanovića, Atmosferci, prirpavljenega na izpitno vožnjo.

Ko ponoviš izpitno vožnjo, ki vzbudi v tebi ponavljanje znanja, se počutiš takoj bolje. Neko vznemirjenje dobiš, in čutiš, da vlagaš vase.

Saša Kapetanović, Atmosferci

Opravljena izpitna vožnja vam prinese nagrado – trening varne vožnje

v AMZS Centru varne vožnje Vransko.

Fotografija Saša Kapetanovića za volanom vozila šole vožnje.

Kako do ponovitve izpitne vožnje?

1. Prijavite se

Izpolnite prijavni obrazec in držite pesti. Med vsemi prijavljenimi bomo izžrebali za ponovitev izpitne vožnje 30 voznikov. Veljavno vozniško dovoljenje kategorije B je obvezno. Prijavite se lahko do 15. 12. 2019 do 24. ure.

2. Izberite termin

Po žrebu vas bomo poklicali in z vami uskladili termin ponovitve izpitne vožnje, ki bo najbolj ustrezal vašemu urniku. Nekaj dni pred terminom vas bomo nanj še spomnili.

3. Opravite vožnje

Ponovitev izpitne vožnje boste v spremstvu izkušenega učitelja vožnje opravljali z lastnim vozilom. Tako boste novo znanje pridobivali z vozilom, ki ga poznate in ste ga vajeni ter se z njim vozite vsak dan.

4. Preverite vozniško znanje

Z učiteljem vožnje se boste po končani ponovitvi izpitne vožnje pogovorili o rezultatu in morebitnih napakah. Svetoval vam bo, kje in kako bi znanje lahko nadgradili. Opravljena izpitna vožnja vam prinese nagrado – trening varne vožnje v AMZS Centru varne vožnje Vransko.

Fotografija Manuela Pungertnika, učitelja in vodje AMZS šole vožnje.

Kdo bo vaš učitelj vožnje?

»Tukaj pri osveževanju znanja ne iščemo napak. Vožnjo poskušamo samo v tistih delih, kjer je mogoče malo pozabljena ali malo v rutini, spremeniti. Zato, da smo v nadaljevanju bolj varni.«

Manuel Pungertnik, učitelj vožnje AMZS
Fotografija Cirila Komotarja in Manuela Pungertnika pri pripravah na izpitno vožnjo.

Ste pripravljeni ponoviti izpitno vožnjo in preveriti svoje znanje?

Poskrbite za večjo varnost sebe in svojih sopotnikov v prometu in osvojite trening varne vožnje v AMZS Centru varne vožnje Vransko!

Prijavi se

10 odgovorov, da boste speljali brez dvomov!

Na izpitno vožnjo se lahko prijavi vsak, ki že ima izpit za avto. Pogoj za opravljanje izpitne vožnje je tudi lasten avtomobil.

Po podatkih Turneje mobilnosti, ki smo jo v Zavarovalnici Triglav pripravili spomladi 2019, dva od treh voznikov ne bi več opravila vozniškega izpita, čeprav se jih je več kot pol ocenilo odlično. To pomeni, da mnogi vozniki v prometu niso tako varni, kot mislijo, da so. Tako ogrožajo sebe, svoje sopotnike in ostale udeležence v prometu.
S sodelovanjem v akciji prejmete individualno učno uro z učiteljem vožnje, ki vas bo v prometu opazoval in ponudil nasvete za boljšo vožnjo. Opravljena izpitna vožnja vam prinese nagrado – trening varne vožnje v AMZS Centru varne vožnje Vransko.

Ponovitev izpitne vožnje v okviru akcije Zavarovalnice Triglav je popolnoma brezplačna. Poleg izpitne vožnje bodo vozniki, ki bodo vožnjo uspešno opravili, dobili trening varne vožnje v AMZS Centru varne vožnje Vransko.

30 voznikov, ki bodo opravljali izpitno vožnjo, bomo izžrebali izmed vseh prijavljenih. Naredili bomo 4 žrebe, za vsak teden trajanja akcije en žreb. V vsakem od žrebov bodo sodelovali vsi do dne žreba prijavljeni, zato se splača prijaviti zgodaj!

Verjamemo, da bodo nagrada za udeležbo že posebej vam prilagojeni nasveti učitelja vožnje. Vseeno pa bomo vse voznike, ki bodo izpitno vožnjo uspešno opravili, dodatno nagradili. Prejeli bodo trening varne vožnje v AMZS Centru varne vožnje Vransko.

Zaenkrat bodo izpitne vožnje potekale v Ljubljani. Točne trase vam ne smemo zaupati, da bodo pogoji čim bolj enaki pogojem na pravi izpitni vožnji.
Če bomo izpitne vožnje izvajali tudi v drugih krajih, bomo vse, ki boste prijavljeni na naše e-novice, o tem obvestili.

V Zavarovalnici Triglav že vrsto let pripravljamo številne aktivnosti, katerih cilj je prispevati k večji prometni varnosti in boljši vozni kulturi. Želimo, da se čim več voznikov zave pomena rednega obnavljanja vozniškega znanja in k obnavljanju spodbudi tudi ostale.

Nikakor. Rezultate voženj bomo zbirali anonimizirane, torej brez imen voznikov, in jih analizirali glede na pogostost nekaterih napak oziroma težav. Tako bomo še bolje vedeli, katere vsebine bi bile najbolj koristne za voznike, ko jih poglobljeno obravnavamo med vsebinami na strani vozimse.si.

Žal ne. Ponovitev izpitne vožnje je akcija, usmerjena v ozaveščanje voznikov o pomembnosti obnavljanja vozniškega znanja. Rezultat vožnje, ne glede na to, kako dober, na stanje točk voznika ne bo imel nobenega vpliva.
Prav tako rezultat izpitne vožnje ne bo vplival na vaše obstoječe vozniško dovoljenje – tudi če izpitne vožnje ne opravite.

Če pri žrebu ne boste imeli sreče, imate na voljo tudi druge možnosti, da preverite svoje vozniško znanje: vožnjo na simulatorju v Triglav Labu, kvize o vozniškem znanju na vozimse.si in spremljanje e-novic (prijava na www.vozimse.si), kjer bomo obveščali o morebitnih novih terminih za izpitne vožnje.

Nismo odgovorili na vaše vprašanje?

Če imate v zvezi s ponovitvijo izpitne vožnje še kakšno vprašanje, nas lahko kontaktirate.