Varne ceste Članek

Osvežitvena vožnja za motoriste

Čas branja: 3 minute

Motoristi, pripravili smo prav posebno motoristično izkušnjo – nekaj, kar je več kot trening varne vožnje na poligonu in več kot nedeljska vožnja z vašimi motorističnimi prijatelji. Vabimo vas na Osvežitveno vožnjo za motoriste, kjer poleg vožnje z inštruktorjem po dinamični trasi, koristnih analiz, lovljenja idealnih linij lahko računate tudi na odlično motoristično vzdušje.

Prijavite se na motoristično vožnjo z inštruktorjem – Prijave so zaključene.

Morda že poznate naši akciji Ponovno na izpitno vožnjo in Osvežitvena vožnja za starejše, pa tudi našo jubilejno delavnico za motoriste na Vranskem Motoristi za motoriste. Za ljubitelje jeklenih konjičkov sedaj pripravljamo novo izkušnjo: Osvežitvena vožnja za motoriste.

Kaj lahko pričakujete na tem zanimivem motorističnem doživetju? 8. 7. 2023 se bomo dobili v AMZS Centru varne vožnje Vransko, kjer vas bodo sprejeli izkušeni AMZS inštruktorji varne vožnje za motor.

V skupinah po 8 motoristov se boste v spremstvu 2 inštruktorjev podali na uro in pol trajajočo krožno motoristično pot, ki bo vključevala vožnjo skozi naselja in po odprti cesti. Pri tem boste lahko opazovali inštruktorjevo vožnjo in preverili, kako dobro zajemate ovinek, kakšne so idealne linije in kako združiti dinamično in hkrati varno vožnjo.

Vaja dela motorista

Vadili boste:

  • opazovanje, predvidevanje in reagiranje na predvidljive in nepredvidljive situacije na cesti,
  • vožnjo v ovinek ter zaviranje,
  • vožnjo v skupini in
  • vse pomembne manevre, ki jih morate kot motorist obvladati.

Z inštruktorjem boste na radijski zvezi, traso poti pa si boste po končani vožnji skupaj z inštruktorji, ki vam bodo podali še napotke za izboljšavo, ogledali in analizirali z aplikacijo DRAJV.

Prijave so bile odprte med 16. 6. 2023 in 29. 6. 2023. Izmed prejetih prijav bomo izžrebali 72 motoristov, ki bodo o rezultatih žreba in vseh pomembnih informacijah obveščeni po elektronski pošti.

V izvidnico na vožnjo z inštruktorjem pa smo že poslali enduro motociklistko Tjašo Fifer. Oglejte si video.

Kaj delamo za varnejše ceste?

Kdo že učinkovito uporablja DRAJV zemljevid in kako?

DRAJV zemljevid pomaga prepoznati nevarne odseke, načrtovati varne poti in raziskovati. Aktivnim državljanom daje orodje za izboljšanje lokalnega okolja.

Prostoferke – odlične voznice, srčne prostovoljke

Spoznajte srčne prostovoljne voznice, ki so v prevozih starejših našle veselje, smisel, družbo in način za ohranjanje vozniške kondicije.

Z DRAJV podatki do varnejših poti

Spoznajte DRAJV zemljevid, ki ponuja povsem nov vpogled v način vožnje slovenskih voznikov in v najpogostejše izzive v prometu.

Bi kupili e-skiro svojemu otroku?

E-skiro ni igrača, zato je prav, da starši opravijo tehten premislek pred nakupom e-skiroja za svojega otroka. Preverite osnovne nasvete za lažjo odločitev.